Een appartement kopen
hoe gaat dat in z’n werk?

Wilt u verkennen of u in De Oldenborgh zou willen wonen? We leiden u graag rond door het gebouw en door de tuin, zodat u de sfeer kunt proeven. We geven graag antwoord op uw vragen. Ook wanneer u zich voor iemand anders oriënteert, dan bent u van harte welkom om langs te komen.

1 Bezichtiging met makelaar

Indien er appartementen te koop zijn kunt u voor informatie met één van de volgende makelaars contact opnemen.
Deze makelaars kunnen u goed informeren over De Oldenborgh. Ook weten zij vaak welke appartementen beschikbaar komen. Met de makelaar kunt u een afspraak maken voor een bezichtiging.

2 Blijf op de hoogte

Als er niet direct een geschikt appartement vrij is, kunt u zich op een wachtlijst plaatsen. Dit kunt u doen door een e-mail te sturen naar info@oldenborgh.nl. U ontvangt bij elk appartement dat wordt gekocht of verkocht automatisch bericht. Uw aanmelding voor de wachtlijst verplicht u tot niets.

3 U koopt het woonrecht

De Oldenborgh is een coöperatieve vereniging. Als nieuwe bewoner koopt u het woonrecht van een serviceappartement. Het voordeel van een woonrecht is dat de aanschafwaarde laag is ten opzichte van een appartementengebouw met een Vereniging van Eigenaren. Met de koop van een woonrecht verkrijgt u het economische, maar niet het juridische eigendom van het appartement. Een woonrecht is wel overdraagbaar (net als bij een juridisch eigendom via een notariële akte).

Op een woonrecht van een appartement is geen hypotheek mogelijk (het is geen onroerend goed). Ook kan geen beroep op de Bijstandswet worden gedaan. Daarom moet de financiële situatie van u als potentiële bewoner zo zijn, dat u ook in de toekomst de woonkosten kunt betalen.

4 Toelating

Als u De Oldenborgh heeft bezichtigd en u geïnteresseerd bent, dan vindt een uitgebreid gesprek plaats. U kunt dan al uw vragen stellen. Wij kijken in het bijzonder of u voldoet aan de criteria voor nieuwe bewoners.

5 Lid van de vereniging

Als u heeft kennisgemaakt en bent toegelaten, dan schrijft het bestuur u in als lid van de coöperatieve vereniging. Meer informatie over de juridische vorm van De Oldenborgh en de coöperatieve vereniging vindt u bij Over ons.

Meer weten?